arzyabi

کانادا قدیمی ترین و در عین حال هنوز محبوب ترین کشور مطلوب دانشجویان، جهت تحصیل، مهاجرت و اقامت دائم است.

دلایل اصلی این محبوبیت کیفیت بالای زندگی در کانادا، کیفیت تراز اول اغلب دانشگاهها و شرایط مناسب برای فراگیری زبانهای فرانسه و انگلیسی برای دانشجویان است.

باید اضافه کنیم امکان کاریابی برای دانشجویان در طول تحصیل (بیست ساعت در هفته در طول تحصیل و تمام وقت در ایام تعطیل) و برای فارغ التحصیلان نیز امکان پیدا کردن شغل در کانادا و امریکا، علاوه بر امکان کار در دوران تحصیل نیز به این مطلوبیتها افزوده است.

کانادا دارای یکی از پیشرفته ترین و روزآمدترین نظامهای آموزشی در دنیاست و دانشگاههای این کشور در رشته های متعددی از رتبه بندیهای بالایی در مقایسه با دیگر دانشگاههای معتبر جهان برخوردار هستند. این کشور در سیستم رتبه بندی سازمان ملل متحد از نظر میزان هزینه ای که در امر آموزش می کند، بر اساس آمار برنامه توسعه سازمان ملل در رتبه هشتم قرار دارد.

ادامه تحصیل در مقاطع دانشگاهی و کالج در کانادا برای دانشجویان بین المللی مزایای زیادی دارد. دانشجویان بین المللی با تحصیل در دانشگاههای طراز اول جهان در کانادا هزینه بسیار کمتری را در مقایسه با دانشگاههای امریکا می پردازند. مدارک علمی دانشگاههای کانادا در سطح جهان بسیار معتبر هستند و با مدارک اعطا شده از طرف دانشگاههای امریکا برابری می کنند.

کیفیت نظام آموزشی و امکانات تحصیلی در دانشگاههای کانادا بسیار بالاست و کانادا از نظر فراهم آوردن محیطی امن برای زندگی و تحصیل دانشجویان، تنوع فرهنگی و چند زبانی، امکانات بهداشتی و درمانی مدرن، جاذبه های گردشگری، شیوه جذاب زندگی دانشجویی که مملو از فعالیتهای متنوع فرهنگی، ورزشی و تفریحی است و همچنین امکانات بسیار مدرن پژوهشی و آزمایشگاهی بسیار موفق عمل کردن است.

دانشگاههای کانادا از ایده های خلاقانه پژوهشی به شدت استقبال می کنند و همکاری نزدیکی میان حوزه پژوهش و صنعت در دانشگاهها برقرار است که همین موضوع حمایت بخش صنعت از دانشگاه را تقویت می کند و زمینه های پژوهشی پروژه های دانشگاهی را کاربردی تر و به نیاز واقعی بخش صنعت نزدیک تر می کند.

کانادا از نظر میزان جرم و جنایت پایین ترین نرخ را در میان کشورهای قاره آمریکا دارد و همین ویژگی این کشور را به مکانی امن برای تحصیل دانشجویان خارجی بدل می کند. سیستم امنیتی دانشگاهها به شدت فعال هستند و هیچ دانشجویی اجازه استفاده از سلاح گرم و سرد را ندارد.

دانشگاههای کانادا وام و بورسهای جذاب زیادی برای جذب نخبگان علمی کشورهای دیگر در اختیار آنان قرار می دهند و این کمکهای مالی هزینه تحصیل را برای دانشجویان بین المللی در این دانشگاهها به شدت کاهش می دهد.

بر اساس قوانین حاکم بر ویزای تحصیلی، هر دانشجو اجازه دارد تا حداکثر 20 ساعت در هفته در داخل و خارج از دانشگاه به کار بپردازد و برای پرداختن به این کار نیاز به ویزای کار ندارد. این مقدار کار پاره وقت هم از نظر مالی به دانشجویان در پرداخت هزینه های زندگی دانشجویی کمک می کند و هم آنان را آماده بازار کار می کند. به همین دلیل چشم انداز شغلی برای دانشجویان بین المللی بسیار خوب است.

همچنین دولت کانادا برنامه های بسیار خوبی برای فارغ التحصیلان دانشگاههای کانادا دارد تا آنان بعد از فراغت از تحصیل بتوانند با فراغ بال به کار بپردازند و سپس از امتیازات تجربه کار کانادایی و مدرک تحصیلی کانادایی استفاده کنند و برای برنامه های مهاجرتی و اقامت دائم اقدام نمایند.

بر اساس آخرین آمار دولت کانادا، در سال 2016 تعداد 2980 و تا پایان نه ماهه نخست سال 2017، تعداد 1530 ویزای تحصیلی برای دانشجویان ایرانی صادر شده است.

پیش فرض ویزای موقت تحصیلی این است که دانشجو وابستگیهای بیشتری در کشور مقصد در مقایسه با کانادا دارد، امکان پرداخت هزینه های تحصیل در کانادا را بدون نیاز به کار کردن دارد و هدف از سفر وی به کانادا صرفا تحصیل در کانادا و سپس بازگشت به کشور خویش است.

هزینه های تحصیل در کانادا

هزینه تحصیل در کشور کانادا شامل هزینهء اقامت در دوران تحصیل و شهریهء سالانه دانشگاهی است. بیش از هر چیز لازم است بدانیم گرچه هزینهء تحصیل و اقامت در کانادا اندک نیست، اما با توجه به هزینهء اقامت و تحصیل در بسیاری کشورهای اروپایی و امریکا، هزینه اقامت و تحصیل در کانادا بسیار مناسب تر و مقرون به صرفه تر است.

شهریه دانشگاهها در کانادا

بسته به استان، دانشگاه، مقطع و رشتهء تحصیلی شهریه دانشگاهی دانشجویان متفاوت است.

طول دوره های لیسانس به طور متوسط 4 سال و دوره های فوق لیسانس به طور متوسط 2 سال تحصیلی است.

به طور متوسط میتوان گفت هزینه اقامت سالانه به طور تقریبی 12 تا 15 هزاردلار کانادا و هزینه شهریه سالانه بین 15 تا 25 هزار دلار برای مقاطع دانشگاهی و ده هزار تا 17 هزار دلار برای مقطع کالج متغیر است.

کار دانشجویی و بورس تحصیلی

در دوران تحصیل دانشجویان می توانند به آسانی به مدت 20 ساعت در هفته کار پاره وقت داشته باشند. بورس تحصیلی در مقاطع و شرایط مختلف متفاوت است که به طور عمومی بخشی از هزینه های دانشجویان را پوشش می دهد. بورسیه ها بیشتر در مقطع کارشناسی ارشد و دکترا و اغلب به رشته های فنی و مهندسی تعلق می گیرد و تابع شرایط ویژه ای است که از جملهء آن، مهارت زبان، سن متقاضی و رزومه تحصیلی و پژوهشی دانشجو بسیار در اخذ این بورسیه ها نقش مهمی دارد.

هزینه زندگی دانشجویی در کانادا

هزینهء زندگی دانشجویی در کانادا ماهانه بطور متوسط 1000 تا 1500 دلار کاناداست. این هزینه شامل اجاره خانه، خورد و خوراک و هزینه های حداقل جانبی است. دانشجویان می توانند در شرایطی از امکانات خوابگاه و تسهیلات دانشگاهی جهت صرفه جویی در هزینه ها استفاده کنند. علاوه بر این می توانند با اجارهء مشترک محل سکونت، در هزینه های ماهانه صرفه جویی قابل توجهی داشته باشند.

شرایط لازم جهت اخذ پذیرش تحصیلی از دانشگاههای کانادا

دانشجویان لازم است مدارک زیر را برای دانشگاههای مورد نظر خود جهت اخذ پذیرش تحصیلی ارسال کنند:

یک: دانشنامه و ریز نمرات تحصیلی

دو: پاسپورت و شناسنامه

سه: مدرک زبان مورد نیاز دانشگاه

چهار: انگیزه نامه

در مواردی دانشگاهها به دانشجویان فرصت می دهند به طور مشروط تا زمان اخذ ویزا مدرک زبان مورد نیاز دانشگاه را اخذ و ارائه نمایند.

شرط زبان برای اخذ پذیرش از کالجها و دانشگاههای کانادا

دانشگاههای انگلیسی زبان اغلب نمرات زبان مربوط به موسسات زیر را جهت اخذ پذیرش معتبر می دانند:

IELTS (academic), TOEFL, PTE (academic), MELAB, EFAST, International Baccalaureate English, GCSE/IGCSE/GCE/AICE English, Cambridge Assessment English, ELDA/COPE

دانشگاههای فرانسه زبان اغلب نمرات زبان مربوط به موسسات زیرا را جهت اخذ پذیرش معتبر می دانند:

TFI (test de français international)
TCF (test de connaissance du français)
DELF (Diplôme d’études en langue française)
DALF (Diplôme approfondi de langue française)

گرفتن پذیرش نهایی از دانشگاه

دانشجویان به خصوص در مقاطع فوق لیسانس و دکترا ملزم به ارائه توصیه نامه از اساتید دانشگاه به علاوه نگارش یک نامه جهت نشان دادن انگیزه انتخاب دانشگاه و رشته تحصیلی مورد نظر خود هستند.

نامه SOP باید اطلاعاتی پیرامون آینده شغلی مورد نظر به علاوه دلایل مرتبط با انگیزه لازم برای بازگشت به کشور مبدا را دارا باشد.

در پاراگراف نخست دانشجو خودش را معرفی می کند و توضیح می دهد که هدفش از نوشتن این نامه چیست؟

در پاراگراف دوم دانشجو در مورد سابقه تحصیلی، سابقه کاری و حرفه ای، ایده ها و اهداف حرفه ای و دلیل علاقمندی اش به این رشته تحصیلی را توضیح می دهد.

در پاراگراف سوم دانشجو تلاش می کند تا بین پیشینه تحصیلی و رشته تحصیلی مورد تقاضای خود ارتباط منطقی برقرار نماید و دلائل انتخاب دانشگاه مورد نظر خود را شرح دهد.

در پاراگراف چهارم دانشجو توضیح می دهد که چگونه پس از فراغت از تحصیل به کشور خود باز می گردد و چه چشم انداز شغلی در کشور خود خواهد داشت.

آدرس ارتباطی ما

آدرس :تهران، خیابان دکتر شریعتی- خیابان دولت (شهید کلاهدوز)، نرسیده به بلوار کاوه ، نبش کوچه تراب، پلاک ۳۵۴، طبقه سوم، واحد ۷.

تلفن : 02122579167

تلفن : 02122579168

شماره واتساپ و تلگرام : 09022394062

ایمیل  : info[at]nobleimmigration[dot]com